Bloggen

Måla husets fasad

Att måla husets fasad är ett stort jobb. Det kräver tålamod och även mycket planering och förberedelser för att lyckas. Till att börja med måste man göra lite förarbete. Om du målar ett hem som är gammalt eller på annat sätt skiljer sig från andra hus i grannskapet, måste du lägga till saker som veranda räcken, panel, trappsteg, trösklar och fönster så att de smälter in med fasaden.

Du kan inte bara måla fasaden. Det finns inget utrymme för gissningar här. Du kan inte bara välja en färg i en slumpmässig utan utgå från färgen på fasaden idag.

Målning av hus utan ordentlig planering eller förberedelse kan leda till en dyr katastrof. Husfärg är en stor kostnad. Det är bäst att använda de mest hållbara färger. Se till att måla åtminstone de större områdena såsom väggar och vänta med gavlar, fönster och panel till senare. Dessa är de områden som är lättast att täcka med färg. Du måste se till att måla dem med hög kvalitet färger. Ytterväggarna utsätts för både regn och vind. Om du glömmer detta steg, kommer du att hamna förstöra hela din exteriör färg jobb. Var noga med att ta hänsyn till detta när du startar projektet.

Om du målar huset från grunden, förbered området först. Borsta på primern och sealer. Följ anvisningarna för ansökan på förpackningen. Applymore på de områden som behöver mer skydd än på de mindre skyddade områdena.

Innan du målar fasaden, se till att du rengör det ordentligt. Ta bort gammal färg från väggar och lister. Även om du har tagit bort hårdvaran från dörrarna, är det bäst att skydda de målade delarna från mögel.

Besök denna sida hantverkaruppdrag.se för information om fasadmålning.