Bloggen

Service samhälle – att hjälpa andra

Serviceföreningens medlemsklubbar är ett bra sätt att hitta de medlemmar och vilken typ av tjänst du vill ge. Det finns flera olika sätt att en person kan gå med i ett servicesamhälle, men de flesta klubbar har en väntelista att vara i när det är dags för nästa möte. Vissa klubbar har medlemskap för hela länder, vilket innebär att du kan resa runt i världen och komma hem för att hjälpa andra med deras behov.

Ett servicesamhälle ska inte förväxlas med en förening, och man måste veta vad man kan förvänta sig. Serviceföreningar tillhandahåller inte varor eller tjänster. De är en klubb för människor att dela rikedom. De ger andra saker som bostäder, hälsovård, rådgivning, finansiell utbildning, transport, fritidsanläggningar, mat, kläder, utbildningsmaterial och andra förnödenheter och förmåner.

Varje medlem har något unikt att erbjuda gruppen. Du kan välja mellan många kategorier av tjänster. Några av de val är bostad, begravning, utbildning, finansiella, akuta och sociala. Du kommer att upptäcka att var och en av dessa kan anpassas för att möta behoven hos den person som ansluter sig till gruppen. Om personen inte gillar tanken på att dela eller bo i samma hus som någon annan, då de kan gå till en annan klubb.

Fördelen med att gå med i ett servicesamhälle är att du kan bli en del av en rikstäckande grupp som är involverad i alla de ämnen som du normalt skulle vara en del av. Du kan vara i en kyrka eller samhällsorganisation, men du kan gå in i en organisation som tillhandahåller tjänster till hela staden eller till och med landet. Det beror helt på vilken typ av servicesamhälle du befinner dig i. Till exempel kommer en statlig förening att betjäna andra områden än ett i en stad, så det kan finnas ett regionalt servicesamhälle i området. Varje år har de olika grupperna gått samman för att erbjuda olika typer av tjänster till samhället. Du kan bli en del av denna internationella grupp och hjälpa dem som bor i olika länder eller göra vissa typer av jobb. Detta är en mycket givande upplevelse för alla som vill göra en skillnad i sitt samhälle och må bra om att göra en skillnad.

Bli medlem kostnadsfritt

Det finns ett antal fördelar med att bli medlem i ett servicesamhälle. En av de bästa sakerna med dessa typer av organisationer är att de inte kräver att du investerar några pengar i förskott. Du kan välja att registrera dig som en icke-betalande medlem eller betala en nominell avgift för att gå med i styrelsen. Om du bestämmer dig för att vara styrelseledamot kommer du att debiteras en avgift för dina tjänster. Men om du bestämmer dig för att vara en del av styrelsen, då du kommer att debiteras en procentandel av vad du tar in för organisationen. När du letar efter ett servicesamhälle, se till att du tar hänsyn till dina egna förmågor och intressen. Du kommer att bli förvånad över hur många människor som behöver hjälp, och du kan hamna hjälpa många individer som du kanske aldrig har övervägt tidigare. Du bör också ta reda på om det finns krav för medlemskap innan du bestämmer dig för att vara en del av det. Många av dessa samhällen ber att du ska vara medlem i minst två år innan de överväger att acceptera dig som medlem.

Servicesamhället är ett utmärkt sätt att hjälpa någon som har ett behov. Oavsett om du är intresserad av att starta en egen förening eller om du vill hjälpa någon i nöd, hittar du ett servicesamhälle som passar dina behov. Till exempel, om du har en medicinsk förening, kanske du vill tänka på att gå med i ett servicesamhälle som ger grundläggande sjukvård för hemlösa och utblottade i ditt område.

För mer information besök denna sida nykompetens.se.