Bloggen

Spenderar en dag med att plocka svamp i naturen

Du kanske inte är bekant med tanken på att plocka svamp i naturen, men de potentiella belöningarna är många. Du kan skörda en betydande mängd av de ätbara vilda svampar. Att plocka svamp i naturen måste du titta i små områden, till exempel bakom stenar, stockar och andra föremål. Det är särskilt svårt att plocka på en ljus dag eftersom solstrålarna är för intensiv. När du hittar svampen är det nödvändigt att skydda dina händer från solen och jorden. Om du får detta rätt skördade svamp kommer att smaka bra.

Det finns flera metoder som används av människor att plocka svamp. Ett sätt att välja en stor mängd svamp är att använda en insatsteknik. Tanken är att stå på en kulle och satsa marken runt dig. Det är mycket viktigt att noggrant välja en plats att satsa för att plocka svamp utan att trampas av en vandrare eller en löpare. Den sista metoden kallas att binda svampen i en magnet som har en stark magnetisk attraktion. Den typ av metall som håller magneterna tillsammans måste vara stark nog att hålla vikten av svampen.

Skogspromenad

Vissa människor väljer dock att begränsa sin skörd till bara en liten mängd. Dessa människor, oavsett mängden svamp som de äter på en dag, känner att det är bättre att konsumera endast en liten mängd. Vissa människor har inställningen att de inte vill inta något som innehåller bekämpningsmedel. Andra fortfarande, på grund av etiska skäl, kommer att avstå från att äta oönskade svampar, eller åtminstone de kommer att konsumera dem i det belopp som anses acceptabelt. Sensmoralen i historien är att du alltid ska välja vad du kan äta lätt. Dessutom bör du äta vad du vill och äta det med måtta. Om du vill öka dina chanser att skörda mer svamp, försök att inte plocka i stora grupper. Du kommer att kunna samla mycket mer per person än om du skördar alla svampar på en gång.

Ett annat tips är att plocka svamp tidigt på säsongen. Börja plocka tidigt, innan vädret blir för varmt. Om du väntar tills svampen blir fullt mogen, kommer du att ha en mycket större chans att skörda mer.

Det är också lämpligt att plocka svamp nära där du bor. Du bör också plocka svamp på en plats som inte är föremål för stora mängder föroreningar och där det alltid finns en viss vegetation som är gynnsam för svamp.

För vidare information om träning, se denna sida outback.nu.