Bloggen

Artikelmarknadsföring ökar sidrankingen i sökmotorer

Om du presenterar din produkt eller tjänst i form av artiklar kan du locka en större publik på nätet och öka försäljningen. Populära artiklar stärker ditt rykte som expert inom ditt valda ämnesområde och bygger upp en lojal publik. Inte bara det, utan ökad webbplatstrafik ökar också sidrankningen i sökmotorerna.

Fler människor kommer att se din webbplats och du får exponering i dessa sökresultat. Låt dig dock inte ryckas med av att marknadsföra dina produkter och tjänster!

För att se till att du skriver artiklar som hjälper ditt företags webbplats att rankas högt i sökmotorerna börjar du med att kartlägga dina artikelämnen. När du har identifierat dina målnischer skriver du ner din lista med idéer för varje artikel. Därefter tar du fram ett produktionsschema för varje artikel. Det kan vara en veckoprocess, eller så kan du publicera artiklarna på din egen webbplats eller skicka in dem till inlämningstjänster. Om du har begränsad tid är det dock bäst att skapa ett veckoschema och arbeta med att skicka in artiklar regelbundet.

Ett av de enklaste sätten att distribuera dina produkter och tjänster online är genom artikelmarknadsföring. Nyckeln till framgångsrik artikelmarknadsföring är att skriva artiklar om ämnen som är relevanta för ditt företag och distribuera dem till PR-webbplatser, artikelbanker och nyhetsbyråer. Detta kommer inte bara att främja ditt företag i stor skala, utan det kommer också att omvandla läsare till kunder. Om du är en upptagen affärsman kanske du vill börja med artiklar som rör din nisch. Människor älskar trots allt att läsa artiklar som är relaterade till dina produkter och tjänster.

Strategi för artikelmarknadsföring – hur du främjar dina artiklar

En av de mest förbisedda aspekterna av artikelmarknadsföring är marknadsföring. Även om betydelsen av e-postmarknadsföring inte kan underskattas är det fortfarande avgörande att marknadsföra dina artiklar genom varumärkets sociala plattformar. När människor läser dina artiklar och ser dem i sin e-post kommer sökmotorerna naturligt att lyfta fram dem. Förutom e-post kommer sociala nätverk som Facebook och Twitter naturligt att lyfta fram dina artiklar. Detta kommer att hjälpa dig att öka din synlighet. Här är några tips för artikelfrämjande. För att öka effekten av dina artiklar ska du göra dem läsvärda.

Publicera dina artiklar på platser som tillåter länkar tillbaka till din webbplats. Använd syndikering för att locka trafik till din webbplats. Det är det bästa sättet att få backlinks och samtidigt utöka din sociala räckvidd. För att uppnå detta använder du artiklar som är taggade med nyckelord som är relaterade till din verksamhet. Om artikeln publiceras på en webbplats med länkar till dess innehåll kommer länkningarna automatiskt att peka på sidan på den webbplatsen. Men artikelsyndikering kräver mer tid och ansträngning, så det rekommenderas inte att publicera artiklar utan förhandsgodkännande.

Identifiera dina målnischer. När du känner till dina nischer kan du ta fram ett produktionsschema för artiklarna. Artiklarna bör publiceras på din webbplats eller skickas in till tjänster för artikelinlämning. Se till att använda rätt ton, struktur och ordantal. Var inte rädd för att använda en blandning av olika stilar och toner. Du kan även inkludera en personlig touch genom att låta en spökskrivare skriva artiklarna. Dina teammedlemmar kommer gärna att dela med sig av sin expertis.

Hur man skriver artiklar om marknadsföring online

Om du vill få mer exponering för ditt företag kanske du vill skriva några marknadsföringsartiklar online. Dessa artiklar kommer att vara bra resurser för din blogg och dina sidor i sociala medier. Dessutom kan du också kombinera flera artiklar till en e-bok. Genom att använda färdigskrivna artiklar kan du spara mycket pengar och tid jämfört med att anlita en marknadsföringscoach. Du kan också lägga till din egen röst och dina egna åsikter till innehållet. Och kom ihåg att dina läsare kommer att älska dig mer om du har en röst som matchar dig.

För att skicka in en artikel måste du kontrollera artikelwebbplatsens trovärdighet och kvalitet innan du skickar in din egen. Leta efter en webbplats som har en sund sidrankning och är legitim. Den har också artiklar av hög kvalitet, vilket är ytterligare en anledning till att den är en bra källa för ditt företag. De flesta bra artikelsajter har regler och riktlinjer om länkar. Du bör försöka hålla antalet länkar inom några få till två. Se också till att använda nyckelordsrika titlar, eftersom de kan öka din sidranking.

Om du vill lära dig mer om innehållsmarknadsföring kan du läsa artiklarna från Content Marketing Institute. De lär läsarna hur man utvecklar en innehållsstrategi, skapar användbart innehåll och mäter dess effektivitet. Webbplatsen publicerar också tidningen Chief Content Officer, som är skriven av innehållschefer för innehållschefer. Dessa tre nummer kan laddas ner gratis. När du väl behärskar konsten att marknadsföra innehåll kommer du att vara på god väg att uppnå större synlighet och lönsamhet för ditt företag.

Varför social marknadsföring är effektiv

I ett nötskal är social marknadsföring marknadsföring som använder principerna för traditionell marknadsföring för att påverka konsumenternas beteende för det allmänna bästa. Det innebär att man tillämpar många verktyg och tekniker som är inriktade på en specifik målgrupp. Dessa verktyg och tekniker omfattar PR, mediebevakning, underhållning med mera. På grund av sin karaktär kräver social marknadsföring en hög grad av kreativitet. Även om positionering ofta betraktas som en del av social marknadsföring är det inte alltid en viktig del av den övergripande strategin. Den avser den bild som en kampanj projicerar om en produkt eller tjänst, och omfattar faktorer som segmentering av målgruppen samt tid och plats för att uppnå önskade resultat.

För att förstå varför social marknadsföring är effektiv måste man först förstå vad syftet med kampanjen är. I ett nötskal kan man säga att kampanjer för social marknadsföring syftar till att påverka beteende och attityder hos målgrupperna. De ska använda symboliska visuella medel som riktar sig till målgruppen. Ett exempel på detta är reklamfilmen Smokey the Bear. Denna reklamfilm är en social marknadsföringskampanj som riktar sig till barn mellan sex och tio år. Kampanjen ger barnen fakta och siffror om farorna med eld så att de kan undvika den. Kampanjen har lyckats bryta ner en vetenskaplig och okunnig barriär, vilket är ett av de största hindren för att ändra beteende.

Förutom att rikta sig till prioriterade befolkningsgrupper bör program för social marknadsföring beakta initiativets tekniska, finansiella, institutionella och marknadsmässiga aspekter. Slutmålet för program för social marknadsföring bör vara att skapa en marknad för produkten och ge tillgång till den till överkomliga priser. Programmet för social marknadsföring bör utformas så att det minskar beroendet av externa resurser samtidigt som det stöder kostnadstäckning. Det bör utformas så att det stöder regeringens roll som förvaltare av hälsovårdssystemet. Detta tillvägagångssätt bör åtföljas av kontinuerlig övervakning för att säkerställa maximal effekt.

Här kommer du vidare